Wanneer kun je aanvragen?

Wanneer kun je subsidie aanvragen bij Stichting Amsterdam 750?

De komende jaren heb je op twee momenten de kans een subsidieaanvraag in te dienen bij Stichting Amsterdam 750. Als je eigen stadsdeel aan de beurt is, of tijdens de ronde voor alle stadsdelen in 2024. Wanneer je kunt aanvragen ligt aan waar je woont of je organisatie is gevestigd.

Op de website van de Gemeente Amsterdam kun je zien onder welk stadsdeel een adres valt. Aanvragen voor projecten kunnen worden ingediend van 09.00 uur op de dag van aanvang, tot 16.00 uur op de sluitingsdag. Goed om te weten: alle aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Daarbij telt het moment waarop je aanvraag compleet is ingediend. Bij een grote toestroom van aanvragen kan de subsidieronde eerder sluiten. Wacht dus niet te lang met het indienen van je aanvraag!

Let op: de tijdvakken van de 8 subsidierondes zijn bedoeld om de aanvragen te spreiden in tijd en door de stad. Jouw project hoeft zich dus niet te beperken tot het stadsdeel waar je aanvraagt! Ben je woonachtig of gevestigd in Noord en vinden je activiteiten (deels) plaats in het Centrum? Dan doe je de aanvraag tijdens de ronde voor Stadsdeel Noord. De uitvoering van je project is ook niet gebonden aan het tijdvak van de subsidieronde: als het maar minimaal 3 maanden na indienen van je aanvraag en vóór 27 oktober 2025 is.

Een ronde voor de hele stad

In september 2024 (van maandag 02-09 2024 t/m maandag 16-09 2024) sluiten we af met een ronde voor de hele stad. Bij deze laatste ronde krijgt iedereen die woont of gevestigd is in de Gemeente Amsterdam en stadsgebied Weesp de kans een aanvraag in te dienen.

Let op: aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend. De tekst zoals opgenomen in de Subsidieregeling en bijbehorende toelichting is leidend. Heb je alles gelezen en toch nog vragen? Stuur dan een mail naar stichting@amsterdam750.nl. We helpen je graag.