NIEUWS

Subsidieronde Oost en Weesp start 1 december

Nieuwe ronde, nieuwe regeling, nieuwe data

Per 1 november 2022 werkt Stichting Amsterdam 750 met een vernieuwde subsidieregeling. Het belangrijkste inhoudelijke verschil met de oudere versie is dat je met minimaal 1 in plaats van minimaal 2 partners samenwerkt. De toelichting is ook aangepast, en daardoor hopelijk duidelijker en beter te gebruiken. Let op: ook de data van de subsidierondes zijn aangepast! Zo is de eerstvolgende ronde op 1 december voor Oost en Weesp (en niet 1 november zoals in de oude regeling vermeld stond). Kijk hier voor de startdata van alle subsidierondes van Stichting Amsterdam 750.

Spreekuren in oktober en november

In oktober en november kun je al je vragen over subsidiemogelijkheden aan ons stellen tijdens onze spreekuren. Je kunt online met ons afspreken, of langskomen op één van de locaties in Oost en Weesp waar we de komende weken te vinden zijn. Lees hier meer en maak meteen een afspraak!

Subsidieronde Oost en Weesp start op 1 december

De aanvraagronde van Stichting Amsterdam 750 voor Stadsdeel Oost en Stadsgebied Oost gaat van start op 1 december 2022 (in plaats van 1 november). Aanvragers hebben dus een extra maand de tijd!

Oktober en november: spreekuren Oost en Weesp

De komende tijd kun je Stichting Amsterdam 750 overal tegenkomen in Oost en Weesp: van Zeeburg tot Betondorp, van Watergraafsmeer tot IJburg en van Weesp tot de Indische Buurt . Op 1 december gaat de subsidieronde voor deze stadsdelen van start, en daarom organiseren we in oktober en november bijeenkomsten om je te helpen bij de voorbereidingen van je aanvraag.
In oktober en november organiseren elke dinsdag en donderdag een spreekuur op locatie. Je kunt dan langskomen als je meer wil weten over hoe het werkt om subsidie aan te vragen. Ook kun je verschillende keren per week online je vragen aan ons stellen via ons digitale spreekuur. Meer informatie over de dagen, tijden, en plekken waar je ons kunt vinden volgt eind september.

Nieuwe creatief directeur en toezichthouders Stichting Amsterdam 750

Per 1 augustus treedt Ahmet Polat aan als creatief directeur van Stichting Amsterdam 750. Samen met zakelijk leider Anna Brolsma vormt hij daarmee het bestuur van de stichting die subsidie verstrekt voor projecten in het kader van de verjaardag van de Amsterdam in 2025. Polat heeft als  regisseur en fotograaf een sterk netwerk in de stad opgebouwd en ruime ervaring met discipline overstijgende projecten in het sociale en creatieve domein. Polat: “Deze stad is uniek, innovatief en divers en ik kijk er enorm naar uit om met het team en de bewoners van deze stad Amsterdam 750 een viering voor iedereen te laten zijn”. De Stichting verwelkomt tevens Farid Tabarki als voorzitter en Hermine Voûte, Iris Eshel en Mark de Kruijk als leden van de raad van toezicht.
Lees hier het persbericht

Eerste subsidieronde gesloten

Vrijdag 1 april was het zover; de eerste subsidieronde van Stichting Amsterdam 750 in aanloop naar jubileumjaar 2025 werd voor twee weken geopend in Amsterdam West. Met een introductiebijeenkomst in het hart van Bos en Lommer en spreekuren in West, stimuleerden wij zoveel mogelijk ideeën en initiatieven om een aanvraag te doen. We zijn erg blij met de ingediende aanvragen: de lat ligt hoog voor de rest van Amsterdam!

In november zijn stadsdeel Oost en Weesp aan de beurt. Binnenkort kun je ons daar treffen en gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Houd onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven!

Eerste subsidie ronde is gestart!

Op 1 april is het eerste loket van in totaal acht subsidierondes, georganiseerd door Stichting Amsterdam 750, geopend.Er kan worden aangevraagd voor uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld op gebied van sport, cultuur, onderwijs, welzijn, of een combinatie. Stichting Amsterdam 750 geeft Amsterdammers zo de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ze invulling willen geven aan de 750ste verjaardag van de hoofdstad. Wil jij een aanvraag indienen? kijk dan hier:

1 april start Stadsdeel West – en dat is al heel snel!

Van 1 tot 14 april is het voor bewoners en organisaties in Stadsdeel West mogelijk om een aanvraag te doen bij Stichting Amsterdam 750. We realiseren ons dat dat al heel snel is, en ook dat het best lastig kan zijn om in een korte tijd samen met partners een plan te maken dat voldoet aan alle criteria. Helaas was het voor ons niet mogelijk om al eerder bekend te maken dat en hoe je een aanvraag kunt doen.

Lukt het niet om op korte termijn een plan te schrijven en een aanvraag in te dienen? Je zou er ook voor kunnen kiezen om mee te doen bij de aanvraagronde in 2024, als alle Amsterdammers een aanvraag kunnen doen. Maar wil je dat niet en heb je op korte termijn onze hulp of advies nodig om in april een aanvraag te doen? Neem dan contact met ons op of kom langs bij één van onze spreekuren. We helpen je graag.

Feestelijke start subsidieronde Stadsdeel West op 18 maart

Informeren, inspireren en verbinden; dat hebben wij met een klein gezelschap in buurtcentrum de Mansveltschool gedaan samen met buurtbewoners en organisaties uit West. 

Na een openingsspeech van stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki legden wij uit dat Amsterdammers aan zet zijn voor de invulling van de viering van Amsterdam 750. De lokale helden Saadia Aknarij van stichting Aknarij West en Tanja Henn van stichting Buurtlicht vertelden hoe ze al jaren verbindingen leggen met diverse en kwetsbare groepen uit West. 

Wij danken buurtkeuken Aknarij voor de voortreffelijke catering en alle genodigden die hun organisatie/buurt vertegenwoordigden. 

Kon je er niet bij zijn, maar heb je nog vragen te stellen? De precieze voorwaarden en mogelijkheden van deze regeling zijn te lezen op stichting.amsterdam750.nl.

Wil je liever even langskomen voor meer informatie? Volgende week woensdag 30 maart om 12.00 houden wij een spreekuur bij stichting Samen Kracht bij de Gibraltar speeltuin in West. Vragen over een aanvraag of mogelijkheden bespreken? Kom langs!